torstai 17. syyskuuta 2015

Tajunnanvirtaa ja muuttolaatikoita

Tere,

Pakkailen elämääni kasaan täällä Oulussa. Valmistelen lähtöä Turkuun. Tämä on jännää, ehkä jännintä, mutta odotan paljon muuttoa ja uusia kuvioita.


Tämä blogimerkintä on poikkeuksellinen. Löysin papereita tonkiessani kirjoittamani lapun joka sisälsi lähinnä tajunnanvirtaa. Olin jotenkin tosi mielissään koko lappusesta, että päätin kirjoittaa sen tänne. OLOKAATTEN HYVÄT!


"Lauantai 11.4.2015 (Kirkkokadulla, Oulussa)

Tulin juuri suihkusta ja päätin vaan, tosta noin, alkaa kirjoittaa. En ole tehnyt tätä aikoihin, kirjoittanut pääni sisältöä ylös. Pitäkää kiinni. Täältä tulee!

 Koira makaa vieressä. Matto tuntuu tukevalta oikean jalan alla. Aurinko hymyilee tänne koirankoppiin. Henkinen vapina saa mieltä järkkymään. Survivalmode. Viikonloppu. Älä syö, juo vaan. Herran isä!

 Eilen se tapahtui. Veri kuohusi alkoholia, kuin shamppanjapullo tai kiljupönttö. Sisäelimien käymistila. Kuplat raksahteli saaden aikaan naurua. Kaikki kaunis kiinnostaa. Hirveän pinnallista. Niin tai ei ehkä sittenkään. "Kauneus on katsojan silmässä". Mitä vittua sekin meinaa?

 Ensimmäistä tai itseasiassa toista kertaa elämässäni olen tyytyväinen elämääni. En kaipaa suhdesotkuja. En kaipaa rakkauden, ihastumisen tai muunkaan tunne-elämän aiheuttamaa ummetusta. Näin on hyvä. Ei tarvi keskustella yhteisestä tulevaisuudesta, siitä kuinka kaunis ja hyvä ja kiinnostava toinen on. Semmoista en tarvi. Kaikki on iisiä ja rentoa.

 Krapula hylkäsi minut, ei oksennusta. Vain henkinen kohina joka on helppo kääntää loppu illasta voitoksi. Valtikaksi, soihduksi, kilveksi. Pokaali: "Maailman paras kurlaaja. Epäonnistuja." Jos musiikki on tarpeeksi kovalla, ei kuule edes enää sitä kohinaa. Sekin jää taka-alalle. Se kohina on varmaan sielun myllerrystä. Puuskutusta eteenpäin.

 En tahdo sinua tänne elämä. Mene muualle kiusaamaan ihmisiä. Prosessin läpikäymistä. Kahlausta suossa, jossa pohja on universumi. Loputon äärettömyys ilman happea. Yksinäisyyttä kappalemeressä. Kaikkeutta yhdynnässä.

 Solut kiljuu nautintoa, eritteet joka kolossa. Paina mua niin ymmärrät. Mä oon kaaos, kaaos joka tuntuu taivaalle. Paratiisivagina. Sinne jää. Sitä tahtoisi lisää, ei uskalla päästää itseään irti. Mitä, jos parempaa ei olekaan? Mitä, jos joku muu saa kaiken? Portit sulkeutuu ja olet ulkopuolella. Seuraava onkin kasa mutaa, liejua jonne et tahdo etusormeasi upottaa. Kylmää ja karkeaa liejua. Harmaa ja tylsä  kala joka on nähnyt niin monet tiskit. Nauttimatta mistään. Eläen silmät auki, sielu kiinni. Näkemättä mitään kuin sikiö. Jättämällä kaikki tilaisuutensa elää taka-alalle, huitaisten pois mahdollisuutensa tarttua. Tilaisuus toisensa perään karkaa.

 Sitten on tämä tyttö. Villivarsa. Tukka hulmuten juoksee pitkin elämää. Sinkoillen, ottaen kiinni risuista, syöden nurmea. Jokainen tarjous vastaanotettu. Nauttii hän kaikesta, olematta hetkeäkään paikallaan. Kesyttämätön villi-ihminen. Lähes välinpitämättömän tuntuinen tuittupää. Kavahtaa joka kerta, kun kosket. Pelokas sisältä, mutta päältä melkein röyhkeä. Hänetkö tahtoisit? Et kai. Hän pelkää sinua, hän pelkää miehiä. Niistä on aina sotkua. Ne ihastuu villivarsan levottomaan luonteeseen, seikkailunhaluun, nauruun, rentouteen ja ristiriitaisuuksiin."

Hörn hörn hörn ja sillai.

xoxo
Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti